torsdag 4. juli 2019

Valgprogram 2019-2023



Tina Haugen (5. kandidat) har ledet arbeidet med å ferdigstille valgprogrammet for Rødt Malvik. Nå er programmet her er hennes oppsummering av arbeidet:

Det har helt fra starten av vært viktig for meg at prosessen med å utforme Rødt Malviks hovedsaker skal være gjort i fellesskap, og at utvelgelsesprosessen skal være demokratisk. Det har også vært en målsetning at arbeidet skal være gjennomsiktig, slik at det kan gjennomgås av hvem som helst, når som helst. Siden oppstarten av laget i fjor høst, har det vært ivrige debatter omkring hva som skal være lagets hjertesaker om vi kommer inn i kommunestyret. Det ble i første omgang utarbeidet et forslag på bakgrunn av diskusjoner innad i laget, og dette forslaget ble sendt ut innad i styret, slik at styret kunne komme med innspill underveis. Vi har også sett til andre lokallags programmer for å hente inspirasjon og ideer. Det første forslaget ble så sendt ut til alle medlemmene i laget to ganger, med oppfordring til å komme med endringsforslag. Medlemmene ble også invitert til to medlemsmøter, hvor eneste sak på agendaen var arbeid med valgprogrammet. Da dette ikke holdt for å komme i mål, ble det først avholdt et ekstraordinært medlemsmøte, da det heller ikke hold, ble det avholdt et utvidet styremøte. Da begynte det å likne et valgprogram, og skrivegruppa fikk mandat til å ferdigstille programmet med språkvask og finish. Vi må dessverre oppsummere med at medlemsmassen har vært lite interessert i å utforme valgprogrammet, og at det i hovedsak er styret pluss et par-tre medlemmer som har jobbet aktivt med det. Vi fikk også en dyrekjøpt erfaring om at slikt demokratisk arbeid tar tid, og at vi dessverre ikke fikk ferdigstilt programmet så tidlig som vi hadde satt oss mål om. Men når enden er god, så er allting godt, og forhåpentligvis har vi endt opp med et valgprogram som når velgerne, og som vi kan stå inne for NÅR vi kommer inn i kommunestyret. 

Det som blir viktig frem mot valget er å få spredt informasjon om vår politikk til potensielle velgere. Jeg håper og tror at det er mange av kommunens innbyggere som har savnet et radikalt venstreparti som står for noe annet enn de etablerte partiene. Jeg håper også at valgprogrammet faller i smak hos lagets medlemmer, og at det bidrar til mer engasjement og eierskap til politikken vår i tida framover.